images

Πως να επιλέξετε φωτιστικά κουζίνας


Ένας χώρος που απαιτεί πάντα έντονο φωτισμό είναι η κουζίνα, αλλά δυστυχώς για πολλούς από εμάς δεν ξέρουμε τι στυλ φωτός είναι κατάλληλο για μια κουζίνα. Ο φόβος της λανθασμένης επιλογής εμποδίζει πολλούς από εμάς να βελτιώσουμε τον φωτισμό ακόμη και όταν γνωρίζουμε ότι πρέπει.
Πρέπει τα φώτα της κουζίνας να είναι αδιάβροχα;
Πόσο φωτεινή πρέπει να είναι μια κουζίνα;
Τι στυλ φωτισμού είναι κατάλληλο για μια κουζίνα;
Για όσους ξεκινούν μια ανακαίνιση κουζίνας, υπάρχει μια πληθώρα ερωτήσεων και προβληματισμών και πολύ λίγη καθοδήγηση που καλύπτει όλες τις πτυχές του κατάλληλου φωτισμού κουζίνας αποτελεσματικά.
Ενώ έχουμε ήδη γράψει ένα άρθρο σχετικά με αυτό το θέμα στο παρελθόν, τα στυλ κουζίνας αλλάξαν με την πάροδο του χρόνου, έχουν γίνει μεγαλύτερες και πιο ανοιχτές, που απαιτούν πολλές επιλογές για πρακτικούς και αισθητικούς λόγους. Οι κουζίνες είναι χώροι όπου το δωμάτιο πρέπει να φωτίζεται καλύτερα από άλλα δωμάτια και χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο ο σχεδιασμός του φωτισμού. Πρώτον, όσον αφορά τα φωτιστικά δεν υπάρχουν λανθασμένες ή σωστές επιλογές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια οποιοδήποτε στυλ φωτός, ωστόσο πρέπει να προσέξετε που τοποθετείτε τα φώτα για λόγους ασφαλείας.
Αυτά τα 3 πράγματα είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται όταν φωτίζετε μια κουζίνα, αποφύγετε αυτά τα 3 λάθη και ο φωτισμός της κουζίνας σας θα είναι ασφαλής. Η τοποθέτηση φωτιστικών εξαρτημάτων στις κουζίνες απαιτεί κοινή λογική, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις οι άνθρωποι πρέπει να καθοδηγούνται λίγο.
Τρία πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε όταν φωτίζετε μια κουζίνα.
1. Μην βάζετε φώτα πολύ κοντά στις βρύσες στις κουζίνες. Δεν θέλετε τα νέα κρεμαστά φώτα της κουζίνας να κρέμονται πανώ από το νεροχύτη της κουζίνας καθώς θα μπορούσαν να αγγιχτούν με βρεγμένα χέρια ή να πιστιλιστούν κατά το πλύσιμο.
2. Μην κρεμάτε γυάλινα φώτα ή γυμνούς λαμπτήρες πάνω από την εστία. Ένας καλά φωτισμένος χώρος μαγειρέματος είναι σημαντικός, αλλά θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε την εγκατάσταση φωτιστικού ακριβώς πάνω. Τα φώτα θα μπορούσαν να καταστραφούν, θα μπορούσατε να ρίξετε γυαλί στα τρόφιμα. Τα φώτα δεν πρέπει να τοποθετούνται πάνω από εστίες, εκτός από ενσωματωμένα φώτα σε απορροφητήρα ή απορροφητήρα.
3. Μην έχετε κρεμαστά φώτα όπου μπορεί να ανοίξει μια πόρτα. Οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν ότι οι πόρτες καταλαμβάνουν επιπλέον χώρο όταν ανοίγουν. Κοιτάξτε τι διάκενο έχετε πάνω από την πόρτα όταν ανοίγετε, μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη την πλήρη ακτίνα ή την ταλάντευση της πόρτας και να αφήσετε αυτόν τον χώρο καθαρό ή να ταιριάξετε τα φώτα αρκετά κοντά στην οροφή έτσι ώστε η πόρτα να μπορεί να ανοίξει πλήρως κάτω από το προσάρτημα. Αυτό δεν ισχύει μόνο για πόρτες, ντουλάπια που είναι ψηλά και ψυγεία θα πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη όταν αποφασίζετε πού να τοποθετήσετε τα φώτα σας.

Τώρα που γνωρίζετε τις κοινές παγίδες που πρέπει να αποφύγετε ας εισέλθουμε στις λεπτομέρειες.
Τα φώτα που είναι τοποθετημένα σε κουζίνες δεν χρειάζεται να είναι αδιάβροχα σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε..Στην κουζίνα οι πιθανότητες να βραχεί ένα φωτιστικό είναι πολύ μικρές ενώ η ποσότητα των ατμών που παράγονται κατά το μαγείρεμα είναι πολύ μικρότερης έντασης σε σχέση με αυτή που παράγεται σε ένα μπάνιο. Συχνά οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα φώτα μπάνιου στις κουζίνες όχι επειδή τα χρειάζονται λόγω υψηλής βαθμολογίας IP(Ingress Protection), απλά γιατί τα φώτα μπάνιου είναι γενικά πρακτικά, λειτουργικά και ταιριάζουν με μια μινιμαλιστική μοντέρνα διακόσμηση. Ναι, αν σας αρέσει η εμφάνιση, κάντε το!
Τι είναι όμως η (IP) Προστασία εισροών; Η βαθμολογία IP είναι ο βαθμός προστασίας που έχει ένα φως από το νερό που εισέρχεται στα ηλεκτρικά μέρη και προκαλεί ηλεκτροπληξία. Περιττό να πούμε ότι ο φωτισμός που είναι εγκατεστημένος σε μπάνια όπου μπορεί να υπάρχει πιτσίλισμα πρέπει να πληρεί υψηλά πρότυπα ασφαλείας. Αυτά τα φώτα με ονομαστική τιμή IP μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε στο σπίτι, αλλά έχουν δοκιμαστεί και βαθμολογηθεί αρκετά ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν με ασφάλεια σε υγρές περιοχές. Ανάλογα με το πόσο κοντά στο νερό τοποθετείται το φως, τόσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία. Κάθε ζώνη ή εγγύτητα με το νερό έχει διαφορετική απαίτηση βαθμολογίας IP.
Πόσο φωτεινά πρέπει να είναι τα φώτα της κουζίνας σας; Και πώς ξέρετε αν είναι αρκετά φωτεινά πριν τα εγκαταστήσετε;
Η δημιουργία μιας καλά φωτισμένης κουζίνας είναι πολύ σημαντική καθώς η κουζίνα αποτελεί το «μηχανοστάσιο» του σπιτιού. Θα λειτουργείτε εξοπλισμό κουζίνας, θα κόβετε, θα ανοίγετε πόρτες φούρνου, θα παίρνετε ατμό στα γυαλιά σας, θα πλένετε, θα καθαρίζετε. Τόσες πολλές εργασίες ή εργασίες πραγματοποιούνται στην καρδιά του σπιτιού.
Ένας βασικός οδηγός για το πόσο φως θα χρειαστείτε σε μια κουζίνα.
Μετρήστε το μέγεθος της κουζίνας, το μήκος επί το πλάτος σε μέτρα για να λάβετε τα συνολικά τετραγωνικά μέτρα και πολλαπλασιάστε το με 250 και το συνολικό ποσό μας δίνει την επαρκή ποσότητα φωτος σε lumens που απαιτείται για να έχει ένα καλό γενικό φως μια κουζίνα. Προτείνουμε η μέτρηση του μεγέθους της κουζίνας να γίνει από την οροφή και όχι το δαπέδο, καθώς συχνά τα ντουλάπια καταλαμβάνουν χώρο στο δάπεδο και μπορείτε να αισθανθείτε ότι το δωμάτιο είναι μικρότερο από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, οι άνθρωποι ακόμη και στο ίδιο νοικοκυριό έχουν μια διαφορετική ιδέα της φωτεινότητας. Το χρώμα της κουζίνας, το σχήμα της κουζίνας και το υλικό των ντουλαπιών και των πάγκων εργασίας επηρεάζουν τη φωτεινότητα. Τα σκούρα μη ανακλαστικά υλικά απορροφούν το φως, ενώ οι ελαφρύτερες αντανακλαστικές γυαλιστερές επιφάνειες αντανακλούν το φως. Εάν επιλέξετε ένα σκούρο χρώμα κουζίνας, θα χρειαστεί να αυξήσετε την ένταση του φωτός για να αντισταθμίσετε την αντίστοιχη μείωση της φωτεινότητας.
Οι σκιές σχηματίζονται συχνά στις κουζίνες καθώς τα ντουλάπια μπλοκάρουν το φως. Αυτό είναι συνηθισμένο ειδικά όταν χρησιμοποιούνται κατευθυντικά σποτ. Οι κατευθυντικοί προβολείς – φωτιστικά σποτ για κουζίνες είναι εξαιρετικά χρήσιμοι, καθώς μπορείτε να κατευθείνετε το φως στο σημείο όπου χρειάζεται περισσότερο.

Το άμεσο φως είναι όταν το φως ρίχνεται απευθείας σε ένα αντικείμενο, το έμμεσο φως αντανακλά το φως από ένα αντικείμενο με σκοπό τη μεγιστοποίηση ή διάδοση του φωτός.
Συνοψίζοντας, υπάρχει πάντα ένας τρόπος για να φωτίσετε ακόμη και την πιο περίεργα σχηματισμένη κουζίνα, τη σκοτεινότερη κουζίνα ή τις κουζίνες με μικρά ή χωρίς παράθυρα. Μην νομίζετε όμως ότι ένα μόνο φως είναι κατάλληλο καθώς στην πραγματικότητα θα χρειαστείτε περισσότερα από ένα φωτιστικά για να φωτίσετε επαρκώς ακόμη και μια μικρή κουζίνα.
 

Δείτε ΕΔΩ την συλλογή.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • ΠληροφορίεςΤο κατάλαβα