images

Χρώμα φωτός - Πόσο ζεστό θα θέλατε να είναι;

 

Το φως χρώματος ενός λαμπτήρα είναι ένα σημαντικό κριτήριο απόφασης όταν κάνετε μια αγορά φωτιστικού.Μάθετε γρήγορα και εύκολα ποιο φωτιστικό είναι κατάλληλο για εσάς. Αλλά τι να προσέξουμε όταν πρόκειται για το χρώμα φωτισμού;Επιλέξτε το σωστό χρώμα φωτός για κάθε χώρο διαβίωσης και μάθετε πώς μπορείτε γρήγορα και εύκολα να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο μέλλον.
Τι είναι το χρώμα φωτός ;
Το φωτεινό χρώμα μιας λάμπας περιγράφει την θερμοκρασία χρώματος.Η μονάδα του είναι Kelvin (K). Δείχνει αν η λάμπα εκπέμπει ζεστό ή δροσερό φως.Μια χαμηλή τιμή Kelvin περιγράφει το θερμό λευκό φως (από 2700K).Όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο πιο δροσερό είναι το φως (από 5300K).
Γι 'αυτό είναι σημαντικό να σκεφτείτε για τη χρήση του φωτιστικού εκ των προτέρων κατά την αγορά. Στη συσκευασία θα βρείτε πάντα μια τιμή μεταξύ 2700K και 5300K, η οποία σας δίνει πληροφορίες σχετικά με το χρώμα του φωτός.
LED χρώμα φωτός - ο μύθος της δυσφορίας
Οι κακές γλώσσες ισχυρίζονται ότι τα φωτιστικά LED έχουν πολλά μειονεκτήματα σε σύγκριση με τους ξεπερασμένους λαμπτήρες.Αυτό - αν κάποιος πιστεύει ότι ένας από τους αμέτρητους μύθους - αφορά πάνω από όλα το ανοιχτόχρωμο χρώμα. Είναι πολύ φωτεινό, λαμπερό και άβολο.Αλλά μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε: τα φωτιστικά LED έχουν το πλήρες πρόγραμμα.Στο μπλε και το πράσινο φάσμα μήκους κύματος, το φάσμα φωτός των λαμπτήρων LED είναι ακόμη πιο έντονο από το φωτεινό φάσμα των λαμπτήρων ενέργειας.

Μοιράζοντας το χρώμα του φωτός - μεμονωμένα ανά δωμάτιο
Πιέστε την λαβή της πόρτας κάτω και ανοίξτε την πόρτα του γραφείου μετά από ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο.Αμέσως η μυρωδιά του αντιγραφικού χαρτιού ανεβαίνει στη μύτη σας. Με ένα απαλό χτύπημα στον διακόπτη φώτων, θα πλημμυρίσετε το βασίλειο σας με φωτεινό λευκό φως για τις επόμενες οκτώ ώρες.Και αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος που πρέπει να είναι: Το καθολικό λευκό ή καλύτερα ουδέτερο λευκό είναι κατά προτίμηση κατάλληλο για γραφεία. Στο εύρος τιμών μεταξύ 3300 και 5300 Kelvin, μπορείτε επίσης να φωτίσετε τέλεια την κουζίνα σας με αυτόν τον τύπο λαμπτήρων.Πρόκειται για το ανοιχτό χρώμα στο μπάνιο; Έχετε έρθει στο σωστό μέρος.
Απενεργοποιήστε τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας, ξεκλειδώστε την μπροστινή πόρτα και κάντε μια βόλτα κατά μήκος του διαδρόμου της πολυκατοικίας.Όταν φτάσετε στην μπροστινή πόρτα σας, ξέρετε ένα πράγμα: Βρίσκεστε λίγα λεπτά μακριά από το αγαπημένο σας βιβλίο και ένα καλό ποτήρι κρασί.Όταν φτάσετε στο σαλόνι, το θερμό λευκό φως από τη νέα λάμπα σας ζεσταίνει τα μάτια σας.Επίσης, τα φωτιστικά στο υπνοδωμάτιό σας ήδη λάμπουν με φως μεταξύ 2700 και 3300 Kelvin.
Αλλά εξακολουθείτε να έχετε κάποιο πρόβλημα: Ο φίλος σας έχει διαμαρτυρηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα σχετικά με το ελάχιστο φως στο εργαστήριο του κελαριού.Σιωπηλά περνάτε κάτω από τις παγωμένες μαρμάρινες σκάλες.Ανοίγετε την ελαφριά ξύλινη πόρτα και αφήστε το βλέμμα σας να περιπλανηθεί στη ζοφερή αίθουσα κελάρι.Εχει δίκιο.Κάτι πρέπει να αλλάξει.Ενστικτωδώς θυμάστε την τελευταία σας έρευνα: Λάμπες με τιμές Kelvin από 5300K είναι κατάλληλες για σκούρα δωμάτια ή δωμάτια κελάρια. Εξομοιώνουν το φως της ημέρας και δίνουν σε κάθε εργαστήριο μια αισθητική ατμόσφαιρα ακόμα και χωρίς παράθυρα.
Πίνακας χρωμάτων φωτός


Αναρωτηθήκατε πάντα ποιά λάμπα παρέχει το τέλειο φως και σε ποιο δωμάτιο; Λοιπόν, όπως και με πολλά πράγματα στη ζωή, η προσωπική γεύση θέτει τον τόνο και εδώ.Αλλά ο τύπος χρήσης του φωτιστικού είναι επίσης καθοριστικός.Θυμηθείτε αυτές τις τρεις ενδείξεις όταν αγοράζετε το επόμενο φωτιστικό σας: Χρειάζεστε ένα ελαφρύ χρώμα 3000K για το σαλόνι σας. Συνιστούμε ένα χρώμα 4000K για το γραφείο σας. Τα πάντα πάνω από τα 5000K έρχονται πολύ κοντά στο φυσικό ηλιακό φως και έχουν νόημα σε δωμάτια χωρίς παράθυρα.

θερμό λευκό

2700 - 3000 Kelvin

σαλόνι, υπνοδωμάτιο

περίοδος ξεκούρασης

ουδέτερο λευκό

3000 - 4000 Kelvin

γραφείο, μπάνιο, κουζίνα

εργασία

ψυχρό λευκό

 > 4000 Kelvin

εργαστήριο, δωμάτια χωρίς παράθυρα

δραστηριότητες

 

 

 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • ΠληροφορίεςΤο κατάλαβα