images

10 πτυχές που πρέπει να εξετάσετε για τον σωστό φωτισμό της κουζίνας

 

Όταν προετοιμάζετε ένα επιδόρπιο, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στις ποσότητες. Με τον ίδιο τρόπο, τα κατάλληλα επίπεδα φωτισμού θα μας κάνουν να αισθανόμαστε άνετα, τα oποια είναι στην πραγματικότητα η καρδιά των σπιτιών μας. Τα φωτιστικά, τα φωτιστικά επιφανείας, οι λαμπτήρες φθορισμού και οι οροφές και οι λαμπτήρες μενταγιόν συνυπάρχουν μαζί στις διάφορες περιοχές της κουζίνας προκειμένου να επιτευχθεί λειτουργικός φωτισμός.
Όλες οι κουζίνες είναι διαφορετικές: η δική σας μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη, ή ίσως η έμπνευση σας ή ίσως vintage ή σύγχρονο στυλ. Σε κάθε περίπτωση, η κουζίνα πρέπει να είναι σε πρακτική και λειτουργική θέση, όπου ο φωτισμός αποτελεί βασικό στοιχείο για την ασφαλή εργασία. Επιπλέον, όλα τα μέλη της οικογένειας θα πρέπει επίσης να αισθάνονται άνετα εκεί. Στην εικόνα κάτω, δύο λυχνίες κρεμαστών ALUMINIO-G κυριαρχούν στην κουζίνα, εξοπλισμένη με ένα κεντρικό πάγκο. Ενσωματώνει τόσο την επιφάνεια εργασίας όσο και την τραπεζαρία (κουζινάκι) για ανεπίσημα γεύματα.


 

1. Συνοχή και ομοιομορφία. Δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι καμιά μικρή γωνία της κουζίνας: πρέπει να φωτίσουμε πάνω από όλα τις περιοχές εργασίας. Είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε ελαφρές λύσεις που δίνουν στην κουζίνα μια όψη με αρμονία.
2. Ανάψτε κάθε περιοχή. Κάθε κουζίνα και οι δραστηριότητες που εκτελούμε εκεί πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την εγκατάσταση του φωτισμού για πρώτη φορά ή κατά την ανακαίνιση του σπιτιού.
3. Φωτισμός χωρίς σκίαση. Δώστε προσοχή για να αποφύγετε τα έπιπλα ή τις σκιές των τροφίμων καθώς και τις σκιές των ανθρώπων εν τω μεταξύ που μαγειρεύουν ή εργάζονται εκεί.
4. Σωστή απόδοση χρώματος. Ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η θερμοκρασία χρώματος των φωτιστικών. Πρέπει να είναι πιο κρύο στους χώρους εργασίας και πιο ζεστό στη μικρή κουζίνα. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, το φως θα μας επιτρέψει να εκτιμούμε με ακρίβεια την κατάσταση του φαγητού και το σημείο μαγειρέματος του.
5. Ένταση φωτός. Ο φωτισμός πρέπει να προσαρμόζεται στις μεταβλητές φυσικές συνθήκες φωτισμού που περνούν από τα παράθυρα. Τα φωτιστικά δεν πρέπει να είναι ούτε υπερβολικά ούτε ανεπαρκή.
6. Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Προσπαθήστε να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την κατανάλωση ενέργειας με τα κατάλληλα φωτιστικά. Στην πραγματικότητα, η κουζίνα είναι ένα από τα δωμάτια στο σπίτι με την υψηλότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
7. Χαμηλή εκπομπή θερμότητας. Εάν η κουζίνα σας είναι μικρή ή δεν αερίζεται καλά, επιλέξτε φωτισμό LED. Λάβετε υπόψη αυτό το γεγονός κατά την εγκατάσταση φωτιστικών σε ντουλάπια κουζίνας, ντουλάπια τοίχου ή ράφια.
8. Λειτουργικότητα. Τόσο ο γενικός όσο και ο συγκεκριμένος φωτισμός για κάθε μια από τις περιοχές της κουζίνας πρέπει να εκτελούν τις λειτουργίες τους.
9. Ευελιξία. Το τεράστιο φάσμα δραστηριοτήτων που μπορεί να γίνει στην κουζίνα απαιτεί προσαρμόσιμες λύσεις φωτισμού. Πρέπει να μας επιτρέπει από το να γράψουμε τον κατάλογο με τα ψώνια μέχρι να κόψουμε με ασφάλεια μικρά κομμάτια φαγητού με το πιο οξύ μαχαίρι μας.
10. Αισθητικός σκοπός. Θυμηθείτε ότι ο φωτισμός θα ενισχύσει και θα εντείνει το στυλ και την διακόσμηση οποιουδήποτε δωματίου, ακόμα και της κουζίνας.
 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • ΠληροφορίεςΤο κατάλαβα